söndag 29 mars 2009

Jodå...

...jag finns här. Jag har inte glömt bloggen och jag har inte gått under jorden. Det är bara en sån period när det har varit mycket att göra, och jag har inte riktigt haft ro att pyssla så mycket som jag brukar och skulle önska. Tid har jag egentligen haft, men jag har gjort lite annat i stället - tittat på DVD:er med Morden i Midsomer, inspelade CSI-avsnitt, surfat onödigt mycket (kan man det?!) och spelat lite EVE Online.

MEN - jag har faktiskt pysslat nånting, och det är ett kort till Brunkullan. Så här ser det ut:

Photobucket

Nästa vecka ska jag faktiskt jobba tre dagar, så jag har också ägnat mig åt lite planering. Det är inte på samma nivå som jag är van vid (gymnasieelever), utan med en vuxengrupp, så det är oerhört spännande och nervöst! :D Nu ska jag återgå till min planering, så ha det så gott!

Go'kväll!

måndag 23 mars 2009

Mässtrött

I helgen har jag varit på mässa. Eller inte bara "varit", utan jobbat också. Jag hjälpte Maria med hennes Cards of Maria och det var mycket bärande, fixande, babblande, säljande och lite demonstrerande också. Jag hade verkligen jättekul, men OJ så trött jag var igår kväll när jag kom hem. Hämtmat var det enda tänkbara och när Kajsa gått och lagt sig så pillade jag klart ett kort som jag började på i lördags kväll när jag och Maria satt och pysslade efter en lång mässdag.

Här har vi kortet jag gjorde klart - med motivstämpel från Bildmålarna och textstämpel från Tingtura:

Photobucket

Motivet är målat med Tombows, pensel och vatten och textstämpeln stämplad på akvarellpapper med Adirondack pigment ink Lettuce - finns hos Cards of Maria!

Tack Maria, för en rolig helg - jag är massor med inspiration rikare och en hel del pysselprylar också... Plånboken är dock rätt tom nu. ;)

onsdag 18 mars 2009

Sol ute, sol inne...

Jag har varit dålig på att blogga, men det beror nog mest på att jag inte har haft något att visa upp. Just nu håller jag på med ett minialbum för Brunkullan, och det tar sin lilla tid. Ett par sidor en kväll, nån sida när Kajsa sover middag - och då är det inte alla kvällar/dagar som jag har hunnit göra något för att jag sitter och SURFAR för mycket... *skäms* ;)

I alla fall så börjar det närma sig färdigt, men jag kommer inte att visa upp det på en gång ändå, eftersom det är ett av mina DT-alster. Så, sorry, lite längre väntan på den blir det. Dock kommer Stina hit och pysslar imorgon, och A-C kommer också förbi och fikar med oss - så nåt lär jag väl få gjort så jag kan visa lite bilder här sen. Har ett par grattiskort som jag måste göra, och sen lär ju jag och Stina utmana varandra. :D

Nu ska jag försöka slita mig från datorn och sätta mig vid pysselbordet. Ska också packa ner en LO som ska åka till en adress för publicering i en viss svensk tidning... ;D *yeeeey* Så vill ni se den får ni vänta på maj/juni-numret. *hihi*

Förresten, vi ses väl på LC-mässan i helgen? Jag kommer att stå där och hjälpa till i Cards of Marias shop! Dessutom kommer jag att hålla i en demo... Så, är du där på mässan - kom och hälsa på mig!!!

Go'kväller!

lördag 14 mars 2009

YES!

Rätt låt vann - tycker jag iaf. Fan, vad cool Malena Ernman är. I like.

fredag 13 mars 2009

Utmaning från Gulligullans blogg

Den här utmaningen hittade jag i Lindas/Gulligullans blogg, och blev sugen på att göra den:

UTMANING NR 1
Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!

1. Vad heter du?: Jeanette
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jojo
3. Flicknamn: Julia
4. Pojknamn: Jonas
5. Yrke: Journalist
6. Färg: Jordbrun
7. Klädesplagg: Jeans
8. Mat: Jordgubbstårta :D
9. Sak i badrummet: Jadestenshalsband
10. Plats/stad: Jönköping
11. En orsak att vara sen: Jobbet
12. Något man skriker: JA!
13. Film: Jungle Fever
14. Något man dricker: Juice
15. Band: Just D
16. Djur: Jaguar
17. Gatunamn: Jaktgatan
18. Bil: Jeep
19. Sång: "Jag vill ha en egen måne"

UTMANING NR.2
Gör så här:
1) Gå in på google.se (bildsök)
2) Sök på datumet du fyller år (t.ex. 28 mars)
3) Ta andra bilden och ladda upp!
4) Bilden du ser är din framtid

Här är min bild:

Photobucket
Bild härifrån

Hur ska man tolka den bilden???? *skratt*

Nu ska jag göra lite te, och sen är det snart dags för sängen! Ha en fortsatt trevlig fredagskväll, y'all!!

Massor med nytt/nygammalt

Det är fredag = glädjens dag, som min fd. kollega alltid brukade påminna oss om. Yes! Helgen är snart här, och denna helgen kommer makens stora tjej hit. Vi får se vad som händer, vad vi hittar på.

Jag tänkte fira helgen med att lägga upp en massa grejer som jag inte visat ännu, bl.a. ett par LOs som jag gjorde under KOMA och en LO och ett kort som jag gjorde igår kväll när Stina var här och pysslade. DESSUTOM har jag ett par bilder från just igår kväll - maken fick agera fotograf. ;D

So, without further ado:

Photobucket
Från KOMA

Photobucket
Även denna gjord under KOMA

Photobucket
Ännu ett KOMA-alster

Och så här såg det ut igår kväll när jag och Stina satt i mitt pysselrum och gjorde scrap/kortutmaningar:

Photobucket

Photobucket

...och detta fick jag gjort under kvällen:

Photobucket
Ett kort efter skiss med bling, pärlfloss och knäckformar (!)

Photobucket
Sen jag tog denna bilden så har jag planerat att göra den här LOn - kolla på Kajsa - hon ser ut som Göran Persson!!! Tror ni hon övar för att bli statsminister när hon blir stor? :D

Nu ska jag fortsätta busa med min lilltjej - snart är det nog dags för middagsvila också, vilket innebär att jag får pyssla lite. ;)

Ha en riktigt skön helg!!!

tisdag 10 mars 2009

Påskkort för Cards of Maria

Idag har jag pysslat ihop ett påskkort som nu finns att beskåda i Cards of Marias blogg tillsammans med en massa andra fina alster från mina DT-kollegor - men såklart så får ni se det här också:

Photobucket

Ni som känner mig kan ju notera och häpna över att det faktiskt finns något LILA med på kortet! :O Jag använder mycket sällan lila, så det var ett udda infall från min sida.

Det mesta av materialet kan man köpa i Cards of Marias shop, och jag kan tala om att det finns massor med mumsiga blommor där, t.ex. Primas Belle Fleur, Petaloo och YouDo! Jag har, till detta kortet, använt en stämpel som heter Flower Power (liten) som jag stämplat med på samma mönstrade papper som bakgrunden, och sen klippt ut och satt på 3D-kuddar. Den stämpeln ser ju också ut lite som retropuncharna som var väldans poppis för ett tag sen.

Jag har också upptäckt ett stämpelalfa som finns i shopen - See & Stamp - som jag vill ha i lowercase. Tror att det var det alfabetet som jag såg Åsa leka med på KOMA-träffen häromsistens. Enkelt och snyggt, det gillar jag. Ska nog beställa det så snart jag har råd... ;)

Nu ska jag pyssla lite innan det är dags för sängen.

Todeloooo!

måndag 9 mars 2009

Kajsa är det finaste jag vet

...och idag när hon har sovit middag har jag scrappat lite:

Photobucket

Intressant är att jag har gjort två LOs med svart bakgrund nu efter varann. Det var länge sen - brukar ofta göra med vitt i grunden. Äh, det är väl kul att variera sig, eller hur?! ;D

Nu ska jag gå och plocka upp det lilla busmonstret ur sin säng. No more middagsvila nu! ;)

lördag 7 mars 2009

Mojo Monday #76

Mojo Monday has wonderful sketches, and today I decided to try this week's sketch out. This is how it turned out:

Photobucket

The text says "Happy Easter"

I used my fun flock on the chicken, and it was soooo much fun! It's actually furry now! Even my husband was impressed, and he's used to most of my crafting - but this was new! I've had the little jars for a long time, and I've hardly used any of it, so I'm pretty pleased with myself now! ;)

Thanks for a lovely challenge - I'll definitely join in again!! :D

Bye for now!

I ♥ min make

...och han vet att jag ♥ tulpaner. Speciellt tulpaner som är gula eller delvis gula. Titta bara vilka fina han kom hem med till mig igår:

Photobucket

Han är världens bästa! *kär*

Tim Holtz-utlottning hos Hobby och hantverk

Gulliga Eva på Hobby och hantverk lottar ut valfri ATC-stämpel från Tim Holtz, och jag kan självklart inte låta bli att vara med. Hon har ett riktigt trevligt utbud av TH-produkter i sin webbutik, så om du gillar den allsmäktige T!m, så kika in där!

Den här stämpeln hoppas jag på att vinna i utlottningen i alla fall:

Photobucket

Vilken är din favorit?

fredag 6 mars 2009

Fröken bus

Kajsa fick besök av mormor och morfar idag (morfar var en vända före middagsluren och sen kom både mormor och morfar efter middagsluren) och då var hon så här glad:

Photobucket

Nu ska jag krypa i säng och börja på en ny bok - det blir kanske Liza Marklunds "En plats i solen"... Eller ska jag börja på "Dödergök"? Har inte riktigt bestämt mig, så vi får se vad det blir. :)

Sov gott!

torsdag 5 mars 2009

Copics Colour Challenge #3

I found a fun challenge through Papercrafts by Rach called Copics Colour Challenge, and I just couldn't help myself - I just HAD to make a card for challenge #3. I'm not an expert with my Copics, but I love to use them, so why not? Here's my contribution:

Photobucket

I've used Copic Ciaos:
0 Colourless Blender
E00 Skin White
E21 Baby Skin Pink
E33 Sand
E35 Chamois
E37 Sepia
R32 Peach
R20 Blush
RV04 Shock Pink

Tadaaaa for now!



PS. I have changed the photo to a better one now, in case you were wondering. ;)

Skapa med glädje!

Brunkullans forum pågår just nu en tävling/utmaning som går ut på att skapa med glädje - så här skriver DrAnnika om tävlingen:

Det är lätt att fastna i trendhysteri, speciella stilar och "mode" och denna utmaning är för att du och jag ska hitta tillbaka till det där vi tyckte var riktigt riktigt skojigt! Ni vet så där skojigt så det pirrade i magen när man pysslade!

Så utmaningen består enbart i att du ska skapa något, kort, layout, altrat eller något annat och att du ska göra det för att det är SKOJIGT och för att det är något du tycker är fint! Det kan vara något som är speciellt för den "stil" du själv känner dig hemma i, eller något helt annorlunda för att få prova något nytt!


Jag kunde såklart inte låta bli att vara med - utom tävlan såklart - och så här ser mitt bidrag ut:

Photobucket

Skutta in och var med du också - det är ett underbart gäng därinne och inspirationen flööööödar, I promise! :D

Ikväll kommer goa Stina och pysslar med mig, så då lär det bli lite mer gjort! :D

Tadaaaa!

onsdag 4 mars 2009

2 Sketches 4 you - sketch 21

2 sketches 4 you have new sketches every week, and I have always liked them, but not been able to actually MAKE something with them. Lately I've managed to participate in a couple of their challenges, though. This week's wonderful sketch by Kazan was a sketch I could not resist, check it out:

Photobucket

...and my take on it looks like this:

Photobucket

I've used wonderful patterned papers from Graphic 45 - you can find them at Brunkullan (if you order your things here in Sweden). A few of my lovely roses was included on the card as well - I have ordered some more of those, because they seem to just *swooosch* disappear out of my stash... I wonder why? ;D

I also used some Prima clearstamps, from one of the "Make a frame" sets - and the alphabet on the tag is Carolee's Creations Adornit. I just ♥ those tiny alpha stickers!

Well, that's that for now - tadaaaa friends! :)

Lite nya alster

Jag har varit lite dålig på att uppdatera den senaste tiden, men det är inte så konstigt då jag bland annat har varit på stor pysselträff i Kolbäck under helgen som var. Shit, vad kul vi hade! Jag hade bl.a. Liza och Lillpiga som bordsgrannar, och det var riktigt kul att träffa dem igen. Det blir ju inte så ofta.

Lite pysslat har det såklart blivit och jag tänkte visa upp lite smått och gott - både saker som gjordes på KOMA och sånt som gjorts hemma. Håll till godo:

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

That's it for now.
Tadaaaa! ♥

Doodle Factory - påskgodis!

Starving Artistamps har bloggcandy - och ni som vet hur jag funkar förstår att jag inte kan motstå chansen att vinna dessa godingar:

Photobucket

Speciellt som jag inte har några påskstämplar alls... Så kan vi ju inte ha det! ;D

Ta chansen ni också att vinna de här söta stämplarna - men skynda, senast 8 mars måste ni ha postat er kommentar i deras blogg, och länkat i egen blogg. Chop! Chop!