måndag 31 mars 2008

Boknörd? Jag?

Läste i Zarischkas blogg och kunde inte låta bli att göra testet själv...



Testa ni också, vettja!! :D

BIA del II

Jepp, nu är det bestämt. Jag, Karamellen och Elsan åker till Papprika på lördag och shoppar pyssel. Har ringt till Papprika och bett dem lägga undan BIA till mig och Karamell, och det var en jäkla tur, för de hade bara TVÅ kvar! *pustar ut*

Idag har jag och Kajsa haft besök av min kusin Lena och hennes lilla son Petter. Tack för en mysig dag, lill-kusse! :D

*steppar glatt iväg för att ta en nattmacka*

söndag 30 mars 2008

Pappas födelsedagspresent

Vi brukar skoja om att pappa ska få en slips till fars dag, och med slips menar vi då en flaska whiskey. Både David och pappa gillar whiskey, så det är ett ständigt återkommande ämne. När pappa fyllde år igår fick han den här:

Photobucket

Mina älsklingar

...busar efter blöjbytet.

Photobucket

fredag 28 mars 2008

BIA

Det senaste vi håller på och obsessar över på forumet är en praktisk manick som heter Bind-It-All, och såklart vill jag ha en! :D För att få ihop lite stålars till en sån säljer jag lite pysselsaker och inspirationsböcker, och hoppas att jag lyckas skrapa ihop till den önskade apparaten. Och kanske lite grungeboard också. *flinar*

Ja. Jag är en pysselhäxa. Helt besatt.

tisdag 25 mars 2008

Lockande påskgodis

Morfar, Kajsa och godisskålen. Need I say more? Kolla lillbruttans tunga... :D

Photobucket

Resultat av Lizas utmaning

Liza och jag bestämde igår kväll att vi skulle utmana varandra idag, så att vi fick nåt gjort i stället för att bara sitta och surfa forum hela tiden. Jag skickade en Peterlina-skiss till henne, plus kravet att använda antingen chipboard eller grungeboard på layouten. Utöver det fick hon fria händer.

Min utmaning var denna:

* Format: 12X12
* Tema: Jag i Dag - Mitt liv nu eller liknande

Av de nedan ska minst tre nyttjas:
* Massor med journaling - 1/4 del av sidan!
* Två foton
* Färger: Svart, rött vitt
* 2 olika band
* 2 mönstrade papper

Krav: Inga blommor

Så här blev det:

Photobucket

Jag blev riktigt nöjd - och så hade jag KUL också! *yey* Detta gör vi igen!

måndag 24 mars 2008

Forumberoende

Jag har nu spenderat ett par timmar med att bara sitta och läsa och skriva på pyssel.net... Helt galet att jag ibland gnäller över att jag vill ha mer pysseltid, och så sitter jag FLERA TIMMAR framför datorn och forumar. Hur knäpp i kolan får man vara? *skakar på huvudet åt mig själv* :D

Imorgon har jag och Liza i alla fall bestämt att vi ska utmana varandra - hon ger mig en scraputmaning och jag ger henne en - kanske den spark i röva man behöver? ;) Ska lägga fram idéboken så jag kan plita ner infallen när de kommer över mig - Liza ska få en riktigt schysst utmaning!!!

Gonatt på er!

Mig själv...

...scrappade jag om på en LO för att skicka in tillsammans med en DT-ansökan, och den blev så här:

Photobucket

Ett par detaljbilder - det är Elsa som har virkat blomman - för de som är nyfikna:

Photobucket

Photobucket

söndag 23 mars 2008

Scrapflyt

Jag har kommit in i världens stim - har scrappat flera layouter på bara några få dagar. :) Det är underbart att jag har lyckats få så pass mycket egen tid och att jag haft ro att verkligen GÖRA något. Men å andra sidan - när många kollar på tv eller gör annat, så sätter jag mig hellre vid pysselbordet.

Här kommer lite från de senaste dagarnas pysslande:

Vill inte sitta själv

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Sen har jag en LO som jag gjorde klart igår kväll, men den suger jag på tills imorgon - kan ju inte bomba er sönder och samman på en och samma kväll... ;)

Imorgon kommer Kattis dotter och klipper "ongarna" här hemma (nej, inte Kajsa då) så kanske kan man få en eller annan schysst bild att leka med framöver då.

lördag 22 mars 2008

En go och gla' liten påskkyckling

...har vi här hemma! Åtminstone för det mesta, och så länge blöjan är torr och magen är full. Bilderna togs vid middagsbordet idag, och en soligt glad Kajsa njöt av att busa i pappas knä.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

onsdag 19 mars 2008

Kors i taket

Jag har gjort en LO idag också! Dock får jag inte visa den ännu, då den är med i en tävling som håller på just nu - men så snart tävlingen är klar så kommer jag visa mitt bidrag här. I promise. :-)

Nu ska jag återgå till min lilla smula som ligger och myser på sin stooora madrass - vi kollar på tv tillsammans tills hon behagar somna. Kanske mamma till och med somnar före lilltjejen?

Photobucket

tisdag 18 mars 2008

Jag har skapat!

Nu för tiden, när jag får en stund för mig själv, så är prioritetsordningen:

1. Gå på toa
2. Äta
3. Duscha
4. Kolla mailen
5. Surfa forum

Jag vet inte vad det är, men jag har svårt att få ro att verkligen sätta mig och PYSSLA. Idag har jag dock lyckats få ändan ur vagnen och scrappat en LO:

Underbara barn

Det var skitkul och jag hoppas att jag hittar inspirationen att fortsätta nu när jag fått in flytet (den här tog nog bara en halvtimme att göra), och hoppas också att Kajsa fortsätter att sova - annars är det kört! ;)

söndag 16 mars 2008

torsdag 13 mars 2008

Pysselmusik

Min man gör musik - underbar musik att pyssla till, om ni frågar mig. Dock ska man nog tycka om elektronisk musik med 80-talsinfluenser - t.ex. Kraftwerk och grabbarna. ;-)

Kika in och tjuvlyssna lite, vettja - han kallar sig Voide.

I låten Elevator Bossabot är det jag som är hissrösten och Miss You komponerades när jag var iväg och pysslade med Gulligullan och Fialia nere i Skåne...

Utmanad!

Lilla Katt har utmanat mig att svara på 10 frågor om mitt pysslande - och visst är jag med! :-)

1. Gör du kort eller scrappar?

Både och - kort brukar jag göra på beställning till släkt och vänner, och sen fyller ju folk år titt som tätt, så då gör jag ju kort till dem. Scrappar gör jag så fort jag får tid och när jag har inspiration.

2. Favoritfärg som du gärna använder?

Brunt brukar vara en ständigt återkommande färg, men även vitt och svart på senare tid - tillsammans med någon accentfärg.

3. Vilka dekorationer kan du inte vara utan?

Just nu - blommor, brads och knappar.

4. Vilket är ditt bästa köp?

Min QK-tång - den använder jag ofta, plus mina snurkliga clearstamps.

5. Finns det något du ångrar att du köpt?

I början köpte jag på mig saker som jag inte använde speciellt mycket, och ibland gör man väl felköp, men då säljer jag bara vidare. T.ex. mönstersaxar, stämplar man har tröttnat på.

6. Vad för motiv scrappar / stämplar du helst?

Scrappar: Vänner och min dotter Kajsa
Stämplar: gillar filuren, Magnolia och hÄnglar-motiv - de är roliga att färglägga!

7. Finns det någon pysseltidning som du brukar köpa?

Nej, köper hellre någon tjockare pysselbok nu och då.

8. Favoritpysselblogg du brukar besöka?

* Dr.Ninas blogg är alltid fullmatad med fina, färgglada skapelser - hon gör mig glad!
* Karins kreativa blogg - full med apsnygga alster och tekniska tips - en riktig allkonstnär!
* Zarischkas blogg är självklar - den kvinnan är ett pysselgeni!

9. Vad/vem inspireras du av?

Alla tjejer på pyssel.net, min dotter och min man, fint väder, en annons i läckra färger... Jaa, massor, helt enkelt!

10. Om du fick 1000 kr och handla pysselsaker för, vad skulle du köpa då?

En bind-it-all, tror jag nog... Är läskigt sugen på att göra egna minialbum just nu.

...och nu utmanar jag:

DrAnnika
Wih
Gulligullan
Hattifnatt
Leelo

Mer Kajsa

Photobucket
En tröttis...

Photobucket
...och i mormors famn

onsdag 12 mars 2008

Två nya skapelser

...som tillsammans med bröllopskortet utgör mitt bidrag till Scrapaddicteds tävling. Inte för att jag vågar hoppas för mycket, men jag måste ju ändå testa att söka, eller hur?! :-D

Photobucket

Photobucket

De är lite knepiga att se kanterna på, då de är vita och scannade med vit bakgrund - men jag tror nog att ni ser hur de ser ut ändå! ;-)

Efterlängtat blaj

...från min sida alltså. :) Jag har längtat efter att få skriva MER här i bloggen, men fram tills nu så har mesta delen av min tid tagits upp av Kajsa, och den lilla tid jag fått för mig själv har gått åt till att surfa på forumet och pyssla lite. Det har kliat ENORMT mycket i mina pyssliga fingrar och jag har i alla fall fått tid att pyssa ihop ett par beställningskort och egna gratulationer till vänner och bekanta, bland annat bröllopskortet som finns här i bloggen. På söndag ska vi åka till svärmor och gratulera henne (hon fyllde år igår), så jag ska pyssla ihop ett kort till henne också.

Just nu har jag också fastnat i en ny färgläggningsteknik som passar bra ihop med ProMarker-pennorna och den kallas MCP eller Gamsoltekniken - man använder färgpennor (av "blyertsvariant") av god kvalitet - de måste vara pigmentrika, stompf (en slags "penna" av hårt ihoprullat papper att sudda ut och blanda med) och lösningsmedel. Karin har lagt upp en mycket bra tutorial om detta i Scrappiz blogg, även Stämpelgården har en bra.

Här har vi ett exempel på hur det kan bli:

Photobucket

Just nu suktar jag också efter att få testa grungeboard - både till kortmakeriet och till scrappandet. Även om det inte är syrafritt, så är jag inte så petnoga ändå med mina LO:s - jag förväntar mig inte att de ska hålla i hundratals år. Jag scrappar ju för mitt eget höga nöjes skull. :D

Exempel på snyggt man kan göra med grungeboard kan ni se i bl.a. Ewonnes blogg, Scrapaddicteds blogg och såklart Tim Holtz små instruktionsvideos. Kika och låt er inspireras!

Inspiration och kärlekskort

Photobucket

Jag har skapat lite - och så har jag kastat mig ut i det okända genom att skicka in bidrag till en speciell tävling som ligger ute nu... Sista inskick är den 14 mars. Spännande!! :D

lördag 8 mars 2008

Sover...


...gör hon faktiskt ibland... ;)


Photobucket