onsdag 29 juli 2009

Leker lite...

Jag leker lite med bloggens utseende, men vet inte riktigt vad jag ska göra med den. Ni får ha lite tålamod medan jag fipplar... ;)

/ Jeanette

tisdag 28 juli 2009

Bloggcandy hos Inkido

Inkido-folket har kommit tillbaka från sin semester och bjuder på bloggodis - skutta in till dem och ta en lott ni också!! :D

Inkido

Nu ska jag jobba vidare lite, sen lunchpaus!

söndag 26 juli 2009

Nya DF-stämplar!!!

NYA, superroliga stämplar från DoodleFactory har just släppts och som vanligt väcker de ett stort habegär!!! :D Vem vill inte ha dessa:

Photobucket

Photobucket

Är ni sugna, så skynda er till Starving Artistamps blogg för att vara med i utlottningen - om inte, ja, då har jag större chans att vinna!! ;)

lördag 25 juli 2009

Winner!!!

I've pulled a winner out of the hat (random.org) now... ;) Are you curious...?

The winner is...



Mammasol



Congratulations!!! Send me your address at tettiz[@]live.se (without the brackets) and I will send you a scrappy prize! :D

Thanks to everyone who participated - I've really enjoyed browsing you blogs looking at your beautiful cards and layouts!

Challenge update

I will announce the winner of my challenge this weekend, and I would like to thank everyone who joined in for their beautiful contributions!! THANK YOU!! :D

I have some things to attend to, but as soon as I can I will draw a winner out of the random.org-hat. ;)

See you later!!

onsdag 22 juli 2009

GAAAAAAAH!!!

Tim Holtz has done it again... Och jag kommer att bli ruinerad på kuppen. ;)

Kolla bara vad man snart kan komplettera sin samling med:
Photobucket

För att inte tala om dessa:
Photobucket

Jag undrar just om de får plats i mitt Sticklesställ... Allihopa... *kliar mig i huvudet*

tisdag 21 juli 2009

Mina KAOS-kort:

Nu är mina KAOS-kort på väg med posten och de borde vara framme hos sina mottagare vilken dag som helst. Jag visar dem här nu i alla fall och hoppas på att mottagarna inte kikar här innan de hämtar in posten! ;)





Tjingelitjong!! :)

fredag 17 juli 2009

I Challenge YOU!

I will copy Zarischka, DrAnnika and Babsan, who all have postet sketch challenges in their blogs just before the weekend. Why not make it a blog jump? Try one challenge, go to the next blog, try next challenge?! :D

Here's my challenge for you - make a LO or a card (no digis) from this sketch:



You must:
* use lots of white (it should dominate the card/layout)
* try to use materials you don't use that often (challenge yourself!)
* have fun!

You mustn't:
* feel pressured or frustrated - but you have to post your card or layout in your blog and give me a link in a comment to THIS post before Friday 24th July - a week from now. ;)

I will let randon.org pick a winner next weekend... The winner will get a present from me!

Questions? Just leave a comment and then get scrappin'! :D

torsdag 16 juli 2009

KAOS

För nästan en månad sen fick jag en otroligt fin utmärkelse av underbara Linda - Gulligullan, nämligen en KAOS-award. Jag har visat det fina kortet i ett tidigare inlägg, men jag har inte fått ändan ur vagnen till att göra egna KAOS-kort att skicka förrän nu.

Det fanns visst några regler som jag inte kollade upp ordentligt innan jag gjorde mina kort - de blev rätt storlek, men det blev fyra stycken i stället för tre och så skrev jag en del text inuti kortet istället för utanpå, men det går nog bra ändå. ;) Så här säger iaf "reglerna":

"KAOS står för Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje. En levande logga som sänds till någon man uppskattar, men istället för att ha den digitalt, skapar man riktiga scrapverk och skickar dessa vidare. Den som får ska i sin tur skicka vidare egengjorda KAOS-awards till dem de uppskattar. Awarden heter ju som sagt KAOS oavsett vem som gjort dem. På dessa ska ens egen stil eller specialiteter finnas med. Varje KAOS-award innehåller titeln "KAOS - Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje" samt skaparens eget namn.

Storlek på kortet skall vara 10x15cm, sedan kan man givetvis fota/scanna awarden och blogga om den också. På så vis blir awarden ett digitalt minne, men också något man kan fysiskt spara och titta på. I bloggen utser man också nästkommande TRE KAOS-vinnare. Kanske skriva en liten förklaring om varför dessa fått awarden, eller bara lämna länk till dem."


Nu vill jag förära några underbara tjejer denna utmärkelse, nämligen:

StinaD --- min torsdagspysseldate; gör underbara LOs med sin söta son, är ett perfekt pysselsällskap (mycket kackel och garv) och så inspirerar hon mig MASSOR! Tim Holtz, du å ja, vännen! ;)

DrAnnika --- min pysselsyster som bor alldeles för långt bort - är GRYM på 30-minuters-LOs, Copics och att äta svenskt smågodis! :D

ANNAANNA --- sprudlande tjej som redan som nybörjare (och DET var inte länge sen) gjorde EXTREMT fina LOs. Jag är stolt ägare till några av dem. ♥

Elina --- En mer produktiv och kreativ tjej får man leta efter. Hon är mästare på att använda samma stämplar och göra olika kort - de är alla lika snygga! Suverän på att testa olika tekniker!

Sådär!! Nu ska jag bara SKICKA iväg dem också... ;)

Sommar och sol

Här sitter man och har lite paus på jobbet. Utanför fönstret skiner solen och en snubbe far runt på en åkgräsklippare på gräsmattorna som omger skolan. Måste vara rätt najs att ha ett sånt jobb dagar som denna – men tyvärr är ju inte så här fint jämt. Bor man i Sverige får man njuta av de dagar man får (de är ändå rätt många förhållandevis) och ABSOLUT inte klaga över att det är för varmt. Då menar jag om man under vinterhalvåret går och gnäller över att det är för kallt och ylar över att man längtar till sommaren och värmen. Min make är bra på det där. Det är nästan aldrig sådär svenskt lagom för honom – han vill ha 25 grader varmt – konstant. Är det 12 grader så är det så kallt och hemskt och är det 30 grader så är det outhärdligt varmt. Jag brukar påpeka detta för honom, men han menar ändå att vädret kunde ta och bestämma sig och hålla sig på 25 grader – konstant. Nåja. Så länge han inte gnäller över sin fru så får han väl hållas. ;)

Eftersom jag varit mammaledig det senaste 1½ året så hade jag inte något överflöd av semesterdagar att ta ut i år. Hela 6 (!!) dagar har jag att frossa i. 4 av dem gick åt när jag var i England och de två jag har kvar ska jag njuta av på måndag och tisdag. På måndag fyller maken år, så då kan det ju vara mysigt att vara hemma med familjen. Födelsedagsfikat med släkt och vänner ska vi klara av på söndag. På kvällen blir det grillning av gambas (STORA räkor) och på måndag kväll kommer Anders och Elsa över för mer grillning och spelkväll. Det ska bli oerhört kul att spela lite sällskapsspel – det blir alldeles för sällan.

Mitt sug efter att spela sällskapsspel väcktes efter att en av medlemmarna på pyssel.net startade en tråd där hon efterfrågade tips på spel. Jag började genast leta igenom skrymslena i min hjärna för att komma på vilka spel som är mina favoriter.

  • Puerto Rico
  • Ticket to Ride
  • Carcassonne
  • TP
  • Pictionary
  • Rappakalja
  • Brainstorm

Vilka spel gillar du?

tisdag 14 juli 2009

Hero Arts

Hero Arts har en massa skoj på gång i sin blogg!

Photobucket

Jag blev genast sugen på att pyssla när jag kikade runt bland alla fina alster som bl.a. Jennifer McGuire har gjort. Fasen, jag vill pyssla NU! Men en annan har lunchpaus på jobbet, inte en pysselpryl i närheten. Jo, pennor då kanske. ;)

Idag är det en lite seg dag - jag känner mig allmänt trist och uttråkad. Kan bero på att jag behöver sova mer, sen kan det ju också bero på att det är "den tiden i månaden för en tjej" och då är man ju inte riktigt på topp, som ni vet. ;)

Äh, vad fan - jag ska gå ut och ta en ryk nu! Vädret är rätt najs.

Free Smiley Courtesy of www.millan.net

måndag 13 juli 2009

Bloggodis hos Handstämplat

Handstämplat lottar ut bloggodis som jag inte kunde motstå, kolla bara:

Photobucket

Var med du också!! :D

söndag 12 juli 2009

Pyssel med Mallan

Idag har jag pysslat med bonusdottern Malinda (Mallan) i omgångar när Kajsa sovit. För min del har det blivit två kort som jag tänkte visa - MEN ni får inte bli chockskadade, ett av korten går nämligen i LILA!!! :o Det är inte likt mig, men jag tänkte att jag skulle utmana mig själv, jag har ju så fina papper från Basic Greys serie Wisteria:

Photobucket

Photobucket

Sådär, nu ska jag fnula vidare här och sen väntar sängen och min spännande bok. ;)

Juliskiss hos Scraplagret

Nu har jag även knåpat ihop ett kort efter Scraplagrets juliskiss:

Photobucket

...och NU är det akut läggdags! ;)

Natti natti!

MSN-pyssel

Ikväll sitter jag och DrAnnika och MSN-pysslar. Vi hittar på utmaningar eller letar upp skisstävlingar på nätet att göra. Kvällens första utmaning var att göra ett alster till Scrapperiets stora sommartävling del 2 och här är mitt bidrag:

Photobucket

Vi får se om det blir några fler bidrag ikväll - klockan är ju över midnatt... *hoppsan* ;)

fredag 10 juli 2009

Pysselexplosion

Som sagt så blev det en del pysslat i England och nu har jag fotat allt - dock blev bilderna rätt dåliga, men just nu kan jag inte fota om dem för det är för mörkt, så what the heck! Ni får hålla till godo ändå! ;)

Här kommer kavalkaden:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Sådär! De LOs som saknas nu är de som jag gjort till Madelen i en swapp på pyssel.net där man ska scrappa varandras fotografier. Dessa sparar jag till ett senare tillfälle - nu har ni väl fått pysselexplosion så det räcker, eller hur?! ;D

Toodelooo!

torsdag 9 juli 2009

Greeting Farm-kort

När jag var hos Annika gjorde jag bland annat ett kort för Brunkullan - såklart med en ljuvlig Greeting Farm-stämpel. Jag ÄLSKAR de stämplarna, för de är så roliga att färglägga med Copics och så sööööta! :D

Vill ni se? Åååkej då! :D

Photobucket

Har just packat upp efter resan och har en STOOOR hög med saker som jag ska visa för er... ;) Dock är inte allt fotograferat än, så ni får ge er till tåls lite. Imorgon får vi hoppas på lite bra fotoljus.

Tadaaa!

onsdag 8 juli 2009

Produktiv pysselhelg hos Annika

Nu är jag hemma igen efter underbara dagar hos Annika i England. Vi har ätit gott och onyttigt (har satt igång med nyttigare leverne idag + träning), pysslat en massa, shoppat och umgåtts. Batterierna är laddade, men jag är trött efter gårdagens resande och fullt program när jag kom hem. Att jag kom i säng sent och sen var tvungen upp och jobba idag hjälpte ju inte till, om man säger så.

Nå, nog svamlat - ska visa lite av vad jag fick gjort. Allt är inte fotat och en del är DT-uppdrag, så jag tar det lite pö om pö.

Idag visar jag en receptbok för Brunkullan:



Nu ska jag krypa i säng och läsa lite i min spännande bok - Stone of Tears av Terry Goodkind. Del två av elva i en härlig fantasyserie. :D

Natti!

onsdag 1 juli 2009

Snart semester i några dagar

Imorgon bitti flyger jag till Birmingham för att hälsa på goaste Annika, så jag får några dagars semester i alla fall. Iofs tråkigt att inte åka iväg nånstans med familjen, men jag klagar INTE!! Skönt med lite egentid också, så att man orkar med hela sommarens arbete - och sen även höstens skolstart! Man är ju van att få vara rätt långledig innan skolan börjar och eleverna kommer, så i höst kommer jag nog att vara rätt trött och sliten misstänker jag. ;)

Så, jag inte har varit så flitig med uppdateringar här den senaste tiden och de närmaste dagarna kommer inte att bli bättre, om man säger så. Förhoppningsvis har jag lite att visa när jag kommer hem igen, för självklart ska jag och Annika pyssla skiten ur hennes pysselsaker och matbord!!! *hehe*

Ha det så skönt och hoppas att solen skiner på er!

Free Smiley Courtesy of www.millan.net