onsdag 2 juli 2008

Hur gör jag?

Jag har fått några frågor om hur jag gör när jag filmar och vad jag använder för något när jag redigerar, så jag tänkte berätta:

* Filmar med en DV-kamera (filmkamera) på stativ
* För över filmen till datorn
* Redigerar med Windows Moviemaker som följer med Windows
* Lägger upp filmen på YouTube

Det är inte alls komplicerat, så länge man vet hur kameran fungerar, kan föra över till datorn (den kameran som jag har lånat sätter man bara i dockningsstation, spolar tillbaka bandet, trycker på play och sen klickar man på "fånga video" i moviemaker-programmet) och är lite datavan så att man kan pilla med programmet. I princip så är Windows moviemaker ett sånt program som man bara kan klicka och dra snuttarna dit man vill ha dem, och sen klicka på dem om man vill lägga till en textsnutt. Det bästa är att ge sig in i programmet och testa sig fram lite - och såklart SPARA varteftersom om man är nöjd med det man gjort so far. ;)

Jag hoppas att fler hoppar på och gör lite pysselfilmer - det är otroligt inspirerande att titta på hur andra pysslar, och det var det som fick mig att vilja testa - hoppas jag inspirerar lite, jag med! :)

Lycka till och hojta gärna till om ni har fler frågor!

3 kommentarer:

 1. Inspirerar lite? Du inspirerar jättemycket!! Det lyckades mig efter lite blod svett och tårar att få se dina videos igår...JÄTTEKUL att få se! Såå bra gjort!

  Kändes nästan som att vi satt och pysslade ihop ♥

  Å apropå det - hur ser era planer för augusti ut? ;)

  PUSS!

  SvaraRadera
 2. Instämmer med Nina, du inspirerar mycket! Tack för att du delade med av både filmsnuttar och beskrivning på hur man gör filmsnuttarna.

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 3. Tack för beskrivningen! Jag har allt jag behöver - utom möjligen tid!! Men nu får ju maken semester så då kan väl han va barnvakt så får jag pyssel-filma!! Trodde inte det skulle vara så kul att se andra pyssla men det var det ju!
  Kram!

  SvaraRadera

Thank you for visiting my blog - I really appreciate all your comments! ♥