tisdag 29 april 2008

*glad*

Idag såg jag i en god pysselväns blogg att jag hade vunnit en liten tävling, fast inte för egen del, utan för någon annan. Känns det som ni har varit snälla mot mig den senaste tiden, så kan ni ju hålla utkik i brevlådan... ;)

söndag 27 april 2008

Round and round and round...

...det blev ett kort ikväll - ett väldigt cirkligt kort. Vet ännu inte vad jag ska skriva i den lilla cirkeln med skrivrader, men det ger sig när jag har bestämt vem som ska få kortet.

Photobucket

Kajsa leker med pappa

Photobucket
Vafan gloru på?
Photobucket
Åkej, sätt igång och var rolig nu då!
Photobucket
Weeeeeeee, jag kan dregla på dig och du kommer inte undan!

lördag 26 april 2008

Kortpyssel

Ikväll kom jag igång, sent omsider, men det blev i alla fall ett kort från en skiss på Sketches! {by tamara} (Card Sketch #38):

Photobucket

Jag kommer kika in där fler gånger för enkla, inspirerande skisser - definitivt!

torsdag 24 april 2008

Inget pyssel idag...

...men fick trevlig försändelse från Kortmakaren! Supersnabb leverans och hela FEM förpackningar med Petaloos Box Blends hittade hem till min brevlåda, och det bara kliar i fingrarna på mig - jag vill leka med dem nuuu! Jag fick hem Teal/Brown (länk nedan), Orange/Blue/Green/Pink, Yellow/Orange, Pink/Black och Red/Black.


Imorgon kväll lär det nog inte heller bli så mycket pyssel, då vi ska på begravning under dagen, och jag vet att det kan bli lite mycket för en stackars Kajsa med mycket folk och störda rutiner osv. Hon kommer nog mao vara lite stökig imorgon kväll, och jag kommer nog stupa i säng själv så fort jag får möjlighet.

Nu är det nog dags för mig att sova lite - det kommer bli en lång dag imorgon...

onsdag 23 april 2008

Enkelt grattiskort

Ja, fick pysslat ett kort idag, även om jag hade hoppats på mer. Dock finns det ju en liten Kajsa som behöver sin mamma, och sen så finns det saker som "måste" göras - t.ex. planering av mat och vad som behöver handlas. Nåja, imorgon är en annan dag, som Christer Björkman en gång sjöng i melodifestivalen...

Här har vi dagens alster, enkelt och ganska rent, starkt inspirerat av Åsahs kort i Kort i Fokus cybercrop som var i helgas:

Photobucket

Det får stå här på hyllan tills vidare - grattiskort behövs alltid!

Ett par kort till

Hann med att göra ett kort till innan uppsamlingsmappen för helgens cybercrop stängde, och det var förvånande nog i kategorin LILA! Jag som inte alls är förtjust i lila. Det blev ett väldigt enkelt kort:

Photobucket

Sen gjorde jag igår kväll ett kort till en blivande ettåring. Jag TROR inte att hans mamma läser här i bloggen (i alla fall inte speciellt ofta) så jag vågar mig på att visa kortet här. I alla fall så kommer inte HAN själv att se det innan! ;)

Photobucket
Nu ska jag se om den sovande Kajsa låter mig pyssla lite lite innan det är dags för middag. Ha det gott i vårsolen, allihopa!

måndag 21 april 2008

Cybercrop x 2

I helgen var det cybercrop på Kort i Fokus forum där jag deltog med två kort i kategorierna "använd journalingstämpel" och "textstämpel i fokus":

Photobucket

Photobucket

...sen fick jag reda på att jag gått och VUNNIT den utmaning på cyberpysslet som anordnades på pyssel.net förra helgen, med detta kort:

Photobucket

YEY!! Vad glad jag blev - det var sååå många fina bidrag med i den utmaningen! Tack alla som röstade på mig!

fredag 18 april 2008

Pysselkväll med maken

...resulterade för min del i detta färggalna kort:

Photobucket

Vad maken gjorde får ni inte se just nu - det ska tävlas på pyssel.net med hans kort först! :D

Grattiskort till Kattis

NU kan jag ju visa kortet jag gjorde till min goa vän och kollega Kattis när hon fyllde år häromsistens. Med kortet fick hon en liten lila organzapåse med lila/rosa sötvattenspärlor på sträng - verkar ha varit en uppskattad present till en person som gillar lila... *hehe*

Photobucket

Nu är det nog dags för lite lunch, magen kurrar och bråkar på mig! ;)

Min favoritfärg

Tydligen så säger ens favoritfärg något om en själv - testa ni också! :-)




What Your Favorite Color Yellow Says About You:



Wise --- Aware --- Curious

Intellectual --- Logical --- Decisive

Introverted --- Focused --- Driven

lördag 12 april 2008

Go with the flow

Vilket härligt pysselflyt jag har haft idag! *lycklig* Liten gnällig Kajsa till trots har jag skapat nästan en hel LO och två kort. Inget av detta kommer jag att visa upp här och nu, utan ni får snällt vänta tills cyberpysslet på pyssel.net är över. Det är nämligen bidrag till ett par av utmaningarna. I alla fall LO:n och ett av korten. Det andra kortet är hemligt ett litet tag till - i alla fall tills mottagaren har fått det. Risken finns annars att den nyfikna människan kikar här och då är det ju ingen överraskning, eller hur? ;)

Nä, nu är det nog dags att göra maken sällskap i bingen - får helt enkelt hoppas på lite mer pysseltid imorgon. Cyberpysslet är ju inte slut förrän på kvällen. :D

Jag önskar er lika schysst pysselflow resten av helgen - gonatt på er nu!

Jag sparar på mycket...

...papper, stämplar, band och pennor. Mycket sånt. Men det allra viktigaste jag sparar på är de här tre:

Photobucket

torsdag 10 april 2008

Stökig eftermiddag

En liten trött Kajsa, som vägrar slå sig till ro och vila = en mamma som springer som en tetting mellan pysselbord och bebis. Till slut lugnade hon sig och jag fick göra klart ett beställt kort till en blivande 90-åring:

Photobucket

I kortet ska det sitta blomstercheckar, så jag fick göra en liten ficka. Sen ska jag såklart skriva inuti kortet också, just nu ser det lite tomt ut.

Photobucket

onsdag 9 april 2008

Pysselstund

Ikväll blev det i alla fall en liten pysselstund efter att Kajsa somnat. Hon var lite knepig att få att somna först, men efter lite mer mat så var det inga problem.

Det jag åstadkom ikväll var ett tackkort som ska skickas iväg till vänner till mamma och pappa - vi fick fina kläder till Kajsa av dem och jag har glömt bort att tacka ordentligt... *skäms* Nu äntligen är kortet gjort, så jag ska bara höra med mamma om adressen. ;)

Photobucket

Nu ska jag skutta i säng, det har blivit alldeles för sena kvällar här för mig och maken. *hopplösa nattugglor är vi allihopa...*

tisdag 8 april 2008

Tisdagar med Kajsa

Idag har vi sovit länge, både Kajsa och jag. Dock ville hon inte gå och lägga sig igår kväll, vi höll på länge och väl innan vi fick henne att somna - klockan var nog närmare midnatt skulle jag tro. Idag har hon i alla fall varit sitt vanliga soliga jag, och mamma har lekt lite med sin kamera (fick höra från mina mediaelever att "går man på JB så ska man fota med manuella inställningar", så jag fick bakläxa och snällt gå hem och öva och trixa. :-)

Här har vi i alla fall en bild på goa lilla Kajsa, som jag tog idag. Fick inte till färgerna i redigeringsprogrammet, men bilden gör sig ändå i gråskala, tycker jag.

Photobucket

Ikväll ska vi upp till Murklan och äta chili con carne - vi får väl se vem som mullrar högst ikväll sen... ;-)

söndag 6 april 2008

*klick klick*

Några av Kajsas många leenden och finurliga miner fångade jag med kameran ikväll. Mätt, nöjd och belåten - redo att gå och lägga sig (fast hon ville nog helst stanna uppe med oss). ;)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Gonatt, gott folk!

Kajsas första minialbum

När jag och Elsa kom hem igår, efter en synnerligen lyckad shoppingstund på Papprika, så pysslade vi loss så det fanns ingen måtta alls. David fixade mat och tog hand om Kajsa nästan hela tiden, och vi kunde bara gotta oss i allt nytt pyssel!

Min BIA invigdes och här har vi resultatet:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Förstår ni att jag är nöjd?? :D

Minialbumet gjorde jag av glasunderlägg i papp från Panduro - såna som man ska klä och dekorera själv. Funkar ypperligt för ett litet minialbum!

Jag är riktigt nöjd med mitt inköp och det kommer definitivt bli fler små böcker och album - nu när jag har fått kläm på det. Lätt att göra en liten gå-bort-present med små citat eller ordspråk, eller kanske en liten receptbok med favoritdrinkar. Möjligheterna är oändliga och jag bara MÅSTE köpa flera färger på spiralbindningen nu!

Hasta la vista, babes and dudes! :)

fredag 4 april 2008

Tävlingsbidrag

Glömde nästan bort att jag lovat visa mitt bidrag till tävlingen på pyssel.net, men här är det i alla fall:

Photobucket

Månadspaket

Igår kom stora månadspaketet från Jommas lilla krypin hem till mig - massor med roliga papper från Piggy Tales och BamPOP. Det ska bli jättekul att scrappa med dem, speciellt eftersom det är papper som jag nog inte skulle våga köpa om jag plockade själv. Det är en utmaning, helt enkelt. Lite rockigt från Piggy Tales och lite serietidningskänsla med highschooltema från BamPOP.

Förhoppningsvis kommer jag att ha lite roligt att lägga upp här efter helgen, då jag, Mia och Elsa ska åka iväg till Papprika och shoppa pyssel imorgon. Elsa och jag kommer troligen att KASTA oss över våra nyinköp (BIA inkluderad) när vi kommer hem. No shit Sherlock! ;-)

Bjuder så länge på ett par schyssta Kajsa-bilder:
(here's for you, Kickie!)

Photobucket

Photobucket

tisdag 1 april 2008

En skön dag

Härligt väder, mamma kom på besök, bakade god långpannekaka, Kajsa har sovit bra och varit på strålande humör, våfflor med sylt och grädde hos Anders & Elsa... Kan det bli mycket bättre? :-D

Ja, man kan pyssla lite också - så det ska jag göra nu!!!