tisdag 30 december 2008

Pysslat och liten tjej

Igår kväll pysslade jag och Annika järnet och jag gjorde ett gäng tackkort som jag har tänkt skicka iväg till några goa tjejer... ;)

Photobucket

...och här kommer en liten tjej som jag försökte fånga på bild när hon stod själv för bara en stund sen. Hon hade grabbat tag i mammas färgpaletter och med en sån i vardera handen tyckte hon nog att hon var stadig nog. Men inte tillräckligt länge för mamma att hinna fram med kameran, tyvärr. I alla fall - en tjej som vet värdet av bra pysselsaker:

Photobucket

Det går så fort - jag tyckte det var alldeles nyss som hon knappt kunde sitta själv, och nu är det spring i benen på henne! Hon tar resolut tag i ens händer/fingrar och sen bär det av på lite halvvingliga ben, men med en bestämd vilja! ;D

Nu ska Annikas nybakta bullar avsmakas och snart kommer Mimmi och lilla Thyra hit och hälsar på! Sen ska jag och Annika åka och handla mat till nyårsmenyn. Jag kan avslöja att det blir pannacotta med hjortron till efterrätt... ;)

2008

Det här året har verkligen varit upp och ner - ett år som har varit spännande, omtumlande och ledsamt; jag har fått välkomna till världen och jag har fått ta adjö av älskade familjemedlemmar.

I januari föddes min och Davids dotter Kajsa - den 23 januari, på beräknad dag - och våra liv (eller kanske framför allt mitt) förändrades radikalt. Att allt skulle förändras visste jag ju såklart, men man förstår inte hur mycket ett litet barn kan beröra förrän man sitter där med sin egna lilla bebis i famnen.

Tyvärr så grumlades lyckan lite i mars, då både min morfar och min mormor gick bort med knappt två veckors mellanrum, och april gick således i begravningarnas tecken. Jag tänkte väldigt mycket på min mamma under den perioden - tänkte på hur hemskt det skulle vara att mista båda sina föräldrar på så kort tid. Det gjorde ont att tänka så. Jag stod min mormor nära, och jag och mamma pratar ofta om henne, och jag tänker på henne nästan dagligen. Hon finns här omkring oss, och vakar över Kajsa - det första barnbarnsbarnet, som hon var sååå glad över att få träffa.

Dock hände fler roliga saker under året också - vi var sammanlagt på tre bröllop! I mars knöt Jessika och Fredrik banden, i augusti Annika och hennes Adam och i oktober var det höstbröllop för Nina och Jens. Tre av mina allra bästa vänner har alltså blivit ringmärkta, och under Annikas och Adams bröllop hade jag och David de hedersamma uppdragen att vara "Matron of honour" och "Bestman" - Kajsa dekorerade det hela och var en underbart snäll liten tjej som charmade alla under dagarna i Alingsås.

Om vi ska prata pyssel så fick jag under maj förfrågan om jag ville vara inspiratör för MAZZARIN, vilket jag med glädje tackade ja till. Det har varit oerhört roligt att inspirera MAZZARINs kunder, men nu till årsskiftet så kommer jag att sluta där och börja i designteamet för Brunkullan! Det ska bli jättekul och spännande att se vad "mammorna" hittar på för uppdrag åt mig!

Jag ser fram emot 2009 och hoppas att det blir ett bra år utan ledsamheter. Det är ju snart dags för mig att börja jobba igen, och för Kajsa att börja hos dagmamma - bara det är ju också en stor förändring. Dock är min största önskan att mina nära och kära får vara friska och pigga och att vi alla får tid att göra sånt vi blir glada av att göra vid sidan av jobb och vardag.

Med önskan om ett gott nytt 2009!

PS. Nej, inga nyårslöften här - jag avger aldrig såna eftersom jag då slipper bryta mot dem! *flinar* DS.

lördag 27 december 2008

Ett till litet nyårskort

Jag har ju börjat knåpa på lite nyårskort som jag har tänkt skicka iväg - men så ringde mamma och sa att hennes kompis ville köpa 5 små nyårskort av mig för att skicka iväg PRONTO, så jag fick snabbt sätta mig och göra ett till så hon kunde komma och hämta dem ikväll. Själv får jag väl sätta igång och göra fler för att hinna göra de som jag själv ska skicka... ;)

Här kommer således ett till litet kort:

Photobucket

Dr.Ninas skisstävling

Idag har jag pysslat ihop ett kort till Dr.Ninas skisstävling under tiden Kajsa har sovit. Den här tävlingen håller på ända till den 4 januari 2009 - så var med du också! Än finns det massor med tid kvar att pyssla efter hennes skojsiga skiss, som ser ut så här:

Photobucket

Här är mitt bidrag:

Photobucket

Nu ska jag gå och se om inte lillfia är vaken.

torsdag 25 december 2008

Julklapp till svärmor

Svärmor fick en journaling jar av mig i julklapp, och hon verkade uppskatta den väldigt mycket, vilket jag är mycket glad över! Vill ni se den?

Photobucket

Photobucket

Julpussar på er, nu ska jag pyssla medan Kajsa sover middag! :D

onsdag 24 december 2008

God fortsättning på julen

Här har vi firat - jag, maken, Mallan, Kajsa, mamma, pappa, bror, Elsa och svärmor. Det har varit jättemysigt och vi har ätit så prinskorv, rödbetssallad och julskinka nästan sprutar ur öronen. Imorgon ska vi äta julmat igen, för hela kylen är full med rester!! ;D

Jag hoppas att ni alla har haft en skön julafton och att ni har fått fina klappar! Mina klappar var inte så många, men den bästa var boken "Dödergök" som jag fick av svärmor - jag har sneglat ett tag på sen Babsan skrev om den nånstans. Den verkar lovande, så jag får sätta tänderna i den när jag har läst klart "Luftslottet som sprängdes". Sen har jag ju två till böcker som ligger och väntar på sängbordet - "This Charming Man" av Marian Keyes (fick av svärfar och hans sambo i födelsedagspresent) och "En plats i solen" av Liza Marklund (fick i födelsedagspresent av svärmor).

Det svåra valet blir ju vilken jag ska läsa först - det är tre rätt olika böcker...

Nu är det nog sovdags här - man vet aldrig när vår lilla tomtenissa vaknar och vill upp och leka med sina julklappar imorgon. ;)

Bjuder här på en liten bildserie från dagen, det är Kajsas "moffa" som har tagit bilderna:

Photobucket

Photobucket
Kolla smilfinken - så fort moffa är framme med kameran så flinar hon upp sig!!

Photobucket

Photobucket
Mamma är också en linslus...

Photobucket
Paketpapper och snören är VÄLDIGT kul!

*julkramar till er alla*

♥ ♥ ♥

söndag 21 december 2008

CC hos Kort i Fokus

...och jag kunde såklart inte låta bli att göra några bidrag såhär i elfte timmen. Till och med Mallan gjorde ett par kort till en av barnens utmaningar och en av våra "vuxna" utmaningar.

Här är mina bidrag från kvällens pysselstund:

Minikort (7,5x7,5 cm):
Photobucket

Inspireras av en text:
Photobucket

Gör ett kort med minst 3 stämplar av minst 2 stämpeltillverkare:
Photobucket

Det var allt för ikväll - ha det gott! ♥

GOD JUL

Send your own ElfYourself eCards

lördag 20 december 2008

Nyårskort

Här kommer några stycken nyårskort som jag har tänkt att skicka ut till några väl valda personer. Fler ska tillverkas, men jag börjar med att visa denna laddningen:

Photobucket

Det var tydligen ingen bra idé att scanna alla fyra tillsammans, bilden blev lite dålig... Men det bjuder jag på! ;D

fredag 19 december 2008

Träd och färgexplosion!

Jag har pysslat ikväll - underbart, befriande och Ojuligt!!! :D Papprena ur BG paper pad Urban Prairie fick mig att gå loss helt och hållet - jag ÄLSKAR dem! Tack Julle! ♥

Photobucket

Photobucket

Nu ska jag gå och sova så att jag orkar med Kajsa imorgon! ;)

Gonatt!

torsdag 18 december 2008

I ♥ LOL-cats!!

Ett urval skratt:

funny pictures of cats with captions
more animals

Humorous Pictures
more animals

moarcheez-mike.jpg
more animals

funny pictures of cats with captions
more animals

tisdag 16 december 2008

Kajsa säger HÄJ!

Här kommer några bilder tagna i lördags då Kajsa var hos mormor och morfar när mamma och pappa var ute på eget galej:

Photobucket

Photobucket
Ser ni de små risgrynen där uppe?

Photobucket

Photobucket
HÄJ!

Om några dagar...

...kommer detta kort att landa i en brevlåda hemmahörande i England. Jag vet inte om herren i fråga tittar i min blogg, men det visar sig. Kuvertet som skickas med kortet innehåller nämligen lite annat också - en liten surprise för att kanske locka över honom - igen! ;D

Photobucket

Stort tack!

Jag blev grundligt firad och uppvaktad på min födelsedag i fredags - jag fick så många paket och kort att jag blev alldeles överväldigad! Visserligen var många paket väntade, då jag är med i en födelsedagsswapp på pyssel.net, men det stoppade inte där!

På dagen var jag hembjuden till StinaD och hennes lille Jesper på födelsedagsfika - på plats var även Karamell med sin söta Elin. Där fick jag ännu ett paket med en massa godsaker - se bara här:

Stinas blogg

--- en vacker dag ska jag också fota det underbara kort som lillsmilla hade gjort också! Flera goa pysseltjejer var med på presenten - bl.a. DrAnnika, som också skickat en present till mig via Craft Emporium några dagar i förväg! :D Helt galet mycket fina pysselsaker fick jag under dagen!

TACK alla goa girls - ingen nämnd, ingen glömd!!!

Jag ska lägga upp ordentligt med bilder framöver, det lovar jag, men så länge får ni se några bilder på en del av det mumsiga jag fick:

Photobucket
Från min underbare make

Photobucket
Födelsedagsswappen

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Från goa Annika

Så, det var allt jag hade att bjuda på just nu - nu ska jag återgå till lilla smulan som just nu visar STORT intresse för fjärrkontrollerna till tv:n och mediacentret... ;)

söndag 14 december 2008

Ett annorlunda julkort

Ett julkort med trifold-vikning tänkte jag visa upp - jag gjorde det för ett tag sen, men det glömdes bort under veckan i all stress. Här kommer det i alla fall:

Photobucket

Photobucket

Nu ska jag göra ett grattiskort till en god vän som fyller år på torsdag. Även om han läser här så är det inte säkert att han förstår - han bor nämligen i England... ;)

tisdag 9 december 2008

Två beställningskort

Idag ska jag leverera två kort som jag gjort på beställning - det är Astrid som ska få dem båda:

Photobucket
Torrembossad OH-plast i ett utstansat hål på framsidan av kortet. Dien jag har använt är Spellbinders nestabilities Label One.

Photobucket
På insidan av kortet skulle finnas en ficka med blomstercheckar i, så jag körde på lite växtlighetstema när jag gjorde det. ;)

torsdag 4 december 2008

Nya julstämplar

Idag, när brevbäraren ÄNTLIGEN kom (vid 15-tiden, sådär) så hade han med sig riktigt rolig post. Bland annat så fanns underbara Vintage Christmas från Crafty Secrets med i ett paket från Brunkullan. De är helt ljuuuvliga och jag har såklart redan hunnit testa dem:

Photobucket
Texten "Julhälsning" är en av Belimis underbara julstämplar från förra eller förrförra året.

Vi får se om det blir något mer ikväll... ;)

Mer julkort

Idag lyckades jag få ändan ur vagnen när Kajsa sover och har faktiskt knåpat ihop ett julkort till. Det är skönt att känna att det går framåt med julkortsproduktionen, de ska ju faktiskt skickas ganska snart. Sen ska det ju hinnas med födelsedagsfirande och sånt emellan, så man vet aldrig hur stressigt det kan bli. Nu har jag i alla fall ett gäng, så jag behöver nog inte oroa mig. Några fler lär det ju också bli. ;)

Här kommer i alla fall dagens julkort - har lekt med Inkidos mönstrade papper och en av mina fina Inkidostämplar:

Photobucket

Nu ska jag gå ut och sen om vår otroligt sena brevbärare har varit här med någon post. Det var tomt i brevlådan när jag kollade strax innan två iaf...

Ha det gott så länge, mina vänner!

♥ ♥ ♥

onsdag 3 december 2008

Bidragen till Stämpelstudions CC

NU äntligen har jag fått tummen ur ... och gluedotsen från rumpan - här kommer mina bidrag till Stämpelstudions CC som var nu i helgen. Jag hann med hela 10 (!!!) (inte 11 som jag fick för mig tidigare) bidrag och hade SKITKUL rent ut sagt! :D

Jul-alter:
Photobucket
Jag vek en egen liten presentask efter en mall jag hittade hos Mirkwood Designs

Dies, bara dies:
Photobucket
I den här utmaningen var man tvungen att använda minst fem dies/stansar och man fick i princip bara använda fästprodukter och chalk

Bingo:
Photobucket
Scrappad bingobricka som jag vann 2 rader på!

Du får inte:
Photobucket
Man skulle göra något juligt, men kortet fick inte vara fyrkantigt och man fick inte använda färgerna rött, grönt eller blått

Du måste:
Photobucket
Här var man tvungen att ha med minst tre stämplar (varav minst två skulle vara från tillverkare som fanns hos Stämpelstudion), stjärnor och band

Page in Progress:
Photobucket
Den här LOn skapades efter instruktioner - men man fick själv välja papper och dekorationer och hur man skulle montera det hela

LO-skiss:
Photobucket

Julkänsla:
Photobucket
Photobucket
Här skulle man förmedla julkänsla på något vis - jag gjorde en glöggmugg! :D

Kortskiss:
Photobucket
Ett julkort - det behövs, snart är det dags att skicka...

Julgodis:
Photobucket
Den här utmaningen gick ut på att scrappa sitt favoritrecept på julgottis - och jag VANN denna utmaning!!! :D

Det var allt *hehe* - men nu ska jag inte bomba er mer i bloggen - inte idag i alla fall. ;D Ska försöka få något pysslat ikväll, det har inte blivit några julkort gjorda sen i helgen, så jag behöver sätta lite mer fart om jag ska bli klar.

Apropå jul och sånt - maken säger att vi måste börja pynta lite här hemma också, så jag får väl bita ihop och göra det då... ;)