måndag 30 juni 2008

En till pysselfilm!

Igår kväll gjorde jag en till film, som nu är upplagd på YouTube. Nedrans roligt att filma, redigera och lägga på musik - det kommer helt klart bli flera!

Denna filmen visar hur jag gör ett ganska enkelt tackkort:



Tack för att du tittar! :D

söndag 29 juni 2008

Så här kan det se ut...

...när jag gör ett kort:

fredag 27 juni 2008

Journalingburkar

Mamma beställde två journaling jars till sina två väninnor, som jag gladeligen gjorde så att mamma kunde ge dem som midsommarpresenter. Här är de:

Photobucket

Photobucket

De fick ett varmt mottagande och båda väninnorna beställde i sin tur en varsin burk som de ska ge bort. Snacka om lyckat! :D

torsdag 26 juni 2008

Pysselmys med Mallan, del 2

Ikväll har jag och Mallan pysslat och haft det jättemysigt! Jag är strax klart med LO numero två, men jag får inte visa dem för er ännu, då det är alster gjorda för Mazzarin. Snart kommer ni dock att få se dem i deras blogg. ;) Så, håll utkik där!

Fick hem paket från Forma hantverk idag, bland annat en söööt liten fjärilsstämpel som jag snart ska leka loss med! Det alstret kanske ni får se lite senare...

Puss å kram mina vänner!

onsdag 25 juni 2008

Pysselrummet - the Quest Continues...

Igår var vi iväg till IKEA och kom hem många tusenlappar fattigare. Dock fick vi med oss ett nytt matbord, 6 stolar, lite nya köksattiraljer och jag handlade såklart en hel del förvaringslådor och minibyråar etc. Hela kvällen sorterade jag och försökte få någon form av ordning - men det är en HEL del kvar, och då har jag suttit nu på morgonen också... *pust* Fasen vad man samlat på sig grejer.



Idag fortsätter alltså stöket i pysselrummet, och jag har insett att jag köpt för få lådor, så jag måste någon dag åka till IKEA igen. Jag har lovat maken att han ska slippa åka med. ;)

Ha det gott i solskenet!

tisdag 24 juni 2008

Pysselrummet

Det blev inget pysslande igår kväll, jag fastnade i stället att titta på Stargate Atlantis med maken och Stu. Jag höll på att somna mitt i ett avsnitt, så jag gick och lade mig kring midnatt, medan gubarna fortsatte kolla. Jag har ingen aning om när de gick och lade sig, jag var helt utslagen!

Ett av skälen till att det inte blev något pysslat igår torde vara att jag inte fått klart i pysselrummet. Jag har ju gjort en sjuhelvetes rensning och har slängt en massa bråte, och nu är det organiseringen kvar. Eftersom vi ännu inte varit iväg till IKEA för att inhandla förvaringsprylar till mig, har jag inte kunnat göra så mycket åt röran. Allt ligger för närvarande inknökat i mina tre Billybokhyllor, och jag har ingen ordning på någonting, förutom cardstocken i mappvagnen då. Skulle väl vara det enda.

Dagens utflykt kommer dock att bli till IKEA, så jag hoppas att jag får ordning på allt ikväll! Det är Davids tur att natta lilltjejen, så jag kommer att kunna kavla upp ärmarna och sätta igång! Yey! Det ska bli så kul att fixa i ordning!!!


Så här såg det ut innan jag började röja:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Jag måste hålla med Stu i detta fallet - han sa:
"It's not a hobby anymore - it's an obsession"
Är det någon som förstår vad han menar...? *flinar*

måndag 23 juni 2008

Färdigfirat

Nu har vi firat midsommar som sig bör med sill, potatis, nubbe, öl, jordgubbstårta och grillat. Det har varit en härlig helg och vi har njutit av varje sekund. Vår engelska kompis Stu åker inte hem förrän på söndag, så vi kommer nog hinna med en hel del roligheter innan dess om jag känner oss rätt!

Idag var vi iväg på dagstur till Vaxholm, där vi åt glass, åkte båt ut till Kastellet och avslutade med middag på Vaxholms hotell - det var ljuvligt och jag är mätt än... Eller vad sägs om Skagenröra på mörkt bröd, oxfilé med grönpepparsås och ugnsbakad potatis och till efterrätt jordgubbar med glass och grädde?

*mätt*


Nu återstår bara lite pyssel så är dagen perfekt!

tisdag 17 juni 2008

På torsdag...

...kommer min engelska kompis Stu hit! Han ska fira midsommar med oss och åker inte hem förrän den 29 juni - det ska bli sååå kul att ha honom här. Han har inte träffat Kajsa tidigare heller, så det blir extra kul att de får träffa varann. Vi får hoppas att midsommarhelgen blir fin, för även om han har firat midsommar i Sverige i strålande solsken förr, så vill vi ju ha det så igen. ;)

Vad ska ni göra i midsommar?


T - 3 days to Midsummer

lördag 14 juni 2008

Personlighetstest

Jeanettes personlighetstyp:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.

Kärriärer som skulle kunna passa Jeanette:

Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.



Testa själv här!

Pysselmys med Mallan

Vi har det så mysigt, jag och Mallan, vi pysslar så det står härliga till! Jag håller på med två journalingburkar, och har dekorerat en av böckerna till dem, och Mallan har målat två stycken ramar i vilka hon har satt bilder på Kajsa och pappa. Nu ska hon göra ett album med en massa bilder på Kajsa, henne själv, farmor, pappa och mig. Det ska bli kul att se vad hon hittar på!

Själv ska jag återgå till den andra boken till journalingburkarna nu!

Tjingeling!

fredag 13 juni 2008

Köp, byt och sälj

Den senaste tiden har det tillkommit en hel del i mitt pysselrum, men en del har också försvunnit. I och med att jag sålde min CraftROBO och köpte en Cuttlebug, så har jag också investerat i ett antal alfabet; både från Ebay, begagnat från pysselvänner och det senaste är beställt från Kortmakaren - Fiesta! ♥

En stor grej som har försvunnit, förutom min CraftROBO, är hela min pärlsamling. Jag har nog inte pärlat på nästan ett år, förutom nåt enstaka. Detta, och fullt med prylar i hyllorna, gjorde att jag bestämde mig för att glädja min goda vän och kollega Kattis - hon fick köpa HELA klabbet! :D Vet inte vem som var gladast - hon eller jag? I alla fall har detta föranlett MER shopping från min sida. Pysselpengar är alltid pysselpengar, som vi säger. ;)

Med posten idag kom massor med paket; både beställda saker från USA, paket från MHV juni och WGA-saker. Jag har med andra ord MAAAAAASSOR med roliga saker att leka med.

Men nu ska jag gå och leka med Kajsa, hon ropar på mig! :D

tisdag 10 juni 2008

Galenskap

Jag skulle "leka" fotograf idag, då min man behövde en porträttbild - det var roligt att testa lite, och såklart så busade gubben min:

Photobucket

Han är bra go... ♥

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! :D

Titta vad som trillade ner i brevlådan idag:

Photobucket

Photobucket

Jag var med i Dr.Ninas bloggtävling för någon vecka sen och vann med lottens hjälp ett hemligt pris. Detta pris var alltså detta otroliga paket - du är helt galen, Nina, och jag blev SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ glad när jag öppnade paketet!!! Kortet har jag beundrat tidigare och som svar på din fråga: JA!!! Anytime, bejb!! :D TACKTACKTACKTACKTUUUUSENTACK!!!



*suckar djupt och lyckligt över att jag har så goa vänner*

Dessutom kom det flera miljarder meter punchinella i tusen olika färger med posten idag - jag är TOKIGT pysselsugen nu!! *dansar som en galen banan*

Äntligen lugn och ro...

...Kajsa var lite ilsk ikväll och ville INTE sova. Jag fick således bara tid att göra ett beställningskort, men jag blev mycket nöjd med det. Får hoppas på lite mer pysseltid imorgon. Jag får väl sätta mig och pyssla när hon sover...

Photobucket

Visar samtidigt upp ett par bilder på min lilla smula - tagna med mitt nya objektiv, som kom med posten idag:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

söndag 8 juni 2008

De senaste korten

Nu kan jag visa upp studentkortet jag gjorde här i veckan, det som min goda vän och kollegas dotter skulle få på sin studentdag. Inuti satte jag fast lite pengar med ett gem i stället för en studentpresent.

Photobucket

Sen har jag också gjort klart och skickat iväg ett tagpocketkort, som var beställt till ett svensk/engelskt brudpar. Färgerna skulle vara vitt och silver, men jag myglade in lite svart på banden också, som ni ser. Snurklorna är silverembossade.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Tack för titten, snart kommer det mera - jag har ju flera beställningskort som ska göras... ;)

torsdag 5 juni 2008

Kortbeställningar

OJ! Vad många kortbeställningar jag har fått de senaste dagarna/veckorna - bröllopskort, grattiskort, välkommen till världen-kort, tackkort - SÅ kul!! :D

Det senaste kortet jag har gjort var dock inget beställningskort; det är ett kort till en tjej som tar studenten, och det är från mig och min familj. :) Jag tänker inte visa det här, då jag vet att hennes mamma snokar runt här ibland, även om jag nog tror att hon har fullt upp just nu med förberedelser inför den stora dagen just. Hon har nog inte så mycket tid att sitta framför datorn... ;)

Visar bild en annan dag - imorgon ska jag iväg på grillfest med mina kollegor, ska bli roligt att prata och umgås lite med dem.

Jag har också gjort en härlig beställning på extern blixt, ett till objektiv och lite andra go'saker. De grejerna borde komma i början på nästa vecka, och det ska bli sååå kul att leka med dem! *yey!*

Men nu är det gonatt, gott folk!

måndag 2 juni 2008

Produktiv pysselträff

Oj, vilken härlig lördag jag hade - trevligt sällskap, bra organiserat, god mat, pysselsaker att köpa, underbara omgivningar och toppenväder. Dessutom så var inspirationen på topp och jag deltog i alla utmaningar som arrangörerna bjöd på. Dessutom vann jag första- och andrapris i några av tävlingarna, plus att jag vann lite utlottningar, så jag åkte hem med lite extra pysselsaker. Det borde i och för sig jämna ut för den stora pysselsak som jag lämnade över till ny ägare (Cissi/Trollmor) på plats - min Craftrobo.

Nedan följer de flesta av mina alster till pysselträffens utmaningar:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Har en LO till att fota och lägga upp, men såklart så glömde jag att fota den i dagsljus idag igen... *suckar* Nåväl, den kommer upp snart den också. Hav tålamod. ;)