lördag 31 januari 2009

Ett svart kort

Gokväll!

Här sitter jag och nattugglar. ;) Jag har i alla fall gjort ännu ett "regnbågskort", även om svart kanske inte är nåt man ser i en regnbåge... Nå, jag ska inte svamla mer, ska försöka komma i säng i stället. Imorgon kväll kommer min bästa kompis Elsa och äter middag med oss och sen ska vi pyssla hela kvällen. Det ska bli SÅ mysigt. :D

Svart var det, ja:

Photobucket

Så. Vi får väl se vad jag pysslar ihop imorgon, om det blir några LOs eller kort - känns som att jag har lite foton som väntar på att bli scrappade också. Kanske kan vara kul med lite omväxling efter denna regnbågskavalkaden. ;)

G'natt!

fredag 30 januari 2009

Ett vitt kort

Även om vitt inte är en färg i regnbågen, eller färg överhuvudtaget? så har jag gjort ett sådant kort till utmaningen. Jag ska också försöka hinna med ett svart kort, bara för att komplettera.

Här är det vita - I ewe:

Photobucket

Sen måste jag ju jubla lite över att det är FREDAG!! Underbart, härligt, kul med helg - Mallan kommer och imorgon ska jag och Elsa ha pysselkväll när Anders (hennes sambo och min bror) har "herrkväll". David har lovat att laga den goda lingonfilén också, så vi kommer att få det toppen! Jag hoppas också att Kajsa är snäll då - hon kan få leka med mammas Tombow-pennor (korkarna sitter hårt på dem, så jag behöver inte vara orolig för att hon får i sig dem); det är nämligen MYCKET roligt att hälla ut alla 40+ pennorna över HELA golvet, plocka upp dem och kasta iväg dem igen. Mycket skoj. ;)

Later dudes!

torsdag 29 januari 2009

Lila!

Helloj!

Idag har jag knåpat ihop ett lila kort medan Kajsa sovit middag - snart har jag inga färger kvar att göra. ;D Vitt och svart vill jag nog också försöka mig på, även om de inte är regnbågsfärger. Sen får vi se om jag knör in någon nyans till. Har jag missat någon?

Här kommer det lila kortet i alla fall:

Photobucket

Vi får se om det blir något mer ikväll... ;)

Hej så länge!

Rosa bloggodis hos ANNAANNA

Sötaste västkustälvan ANNAANNA har just nu utlottning av rosa godis i sin blogg och det såg så smarrigt ut att jag inte kunde låta bli att vara med! Kolla här bara:

Photobucket

Är inte ni lite sugna också...? ;D


onsdag 28 januari 2009

En blå dag...

...men bara i det avseendet att jag har gjort ett blått kort till regnbågsutmaningen! :D På nåt vis var jag inte nöjd med att ha gjort ett turkost kort, det var ju liksom inte en "originalfärg", så jag gjorde detta också. Nu har jag ett lila kort och ev. ett svart och ett vitt kvar. ;D

Photobucket

Go'kväll!

tisdag 27 januari 2009

Inget regnbågskort idag?!

Nä, förstår ni - jag har pysslat med andra saker ikväll! Jag fick mitt månadspaket från Paper Posies idag, så jag har gjort en LO som kommer upp på en blogg nära er under morgondagen/kvällen. Kolla bara vilka godsaker som fanns med i månadskitet:

Photobucket

Alltså, bloggen jag svamlar om är inte min egen, utan Zarah's sketches & inspirations där jag är medskribent. Denna gången är det DrAnnika som har gjort en skiss och jag en tolkning av den - så är ni nyfikna får ni hålla koll imorgon.

Nu ska jag ta med mig skissblocket och krypa ner i sängen och hoppas på att jag får sova ostört hela natten. ;)

God natt, gott folk!

Dagens färg: orange

Innan jag skuttar i säng nu (alldeles för sent, som vanligt) så tänkte jag visa kvällens kort, ett orange sådant:

Photobucket

Det har blivit lite av en sport för mig nu, att hinna med att göra alla färger innan utmaningens deadline den sista januari. De färger jag har kvar nu är violett och blå (även om jag har gjort ett turkost kort), och sen vill jag gärna göra ett svart och ev. ett vitt också. Vi får se vad jag hinner med. ;) En galen pysselhäxa är vad jag är. *hehe*

Gonatt på er!

måndag 26 januari 2009

Tim Holtz-lådan

Tänkte jag skulle visa min Tim Holtz-låda, som innehåller mina distressdynor, ink blendig tool, non-stick craft sheet (fast köpt på Clas Ohlson - sån skydd för plåtar i ugnen), distress Stickles, stämplar (inte bara TH) osv. DrAnnika dreglade okontrollerat över denna låda och tittade bedjande på sin make och sa: "Aaaaaaaadaaaam, Jeanette has a Tim Holtz drawer, I want one too!". *fnissar*

Photobucket

Jag vill bara ha fler och fler distressdynor - de är underbart kul att använda!!

Nu ska jag pyssla lite, har fler regnbågsutmaningskort att göra! ;)

Gokväll!
Jag håller på att pilla lite med min blogg för att se om jag kan få in en signaturbild i varje inlägg - och jag fick hjälp av söta Ellinor! Tack vännen! ♥

Ska försöka mig på ett till kort till regnbågen idag - hoppas att Kajsa sover en stund nu så jag hinner pyssla lite i alla fall. ;)

Hävv ö najs däjj!

söndag 25 januari 2009

Röda fåglar

Ännu ett kort i regnbågsutmaningen - snart har jag gjort hela regnbågen själv, tror jag! ;-D

Photobucket

That's all for today, folks!

/Jeanette

Ännu fler regnbågskort!

Jag har verkligen fastnat i regnbågsutmaningen som Doodle Factory-mamman har startat. Man har på sig till den sista januari - så ni har gott om tid att göra ett eller flera bidrag. Själv har jag gjort 4 bidrag nu och tänkte visa de två som jag ännu inte lagt upp här tidigare:

Turkos:

Photobucket

...och rosa:

Photobucket

Jag hoppas kunna fortsätta göra fler monokromatiska kort till denna utmaningen - har ju flera färger kvar ju - röd, orange, violett/lila - sen kan man nog komma på några till nyanser, eller hur?! ;-D

Nu ska jag ta hand om lilla hostiga Kajsa-skruttan!
Ha det gott!

/ Jeanette

lördag 24 januari 2009

Mer bilder på ettåringen

Eftersom lillskruttan var så dålig igår så ställde vi in kalaset som vi skulle haft idag, tråkigt nog. Dock var hon ändå MYCKET piggare idag (svårt att förutse, sånt där) och min mamma och pappa och bror med sambo kom över och hjälpte oss att äta av tårtan jag gjort till födelsedagsbarnets ära. Den var goood - det tyckte födelsedagsbarnet också, som stoppade fingrarna i tårtan det första hon gjorde. ;-D

Här kommer således lite fler bilder på ettåringen, från gårdagen och idag:

Photobucket
Att jaga runt på alla fyra med storasyster gör en liten tjej såhär glad!

Photobucket
Majsbågar är MUMS!

Photobucket
Mormor och Kajsa inspekterar tårtan med tåget.

Photobucket
Det ensamma lilla ljuset fångade Kajsas uppmärksamhet såklart, men mamma fick blåsa ut det...

Photobucket
...och sen mumsades det citronrån och smilades för kameran!

Nu ska jag gå och ta lite tårta - igen - och sen ska jag pyssla! :D

Ha en fortsatt mysig lördagskväll!
/ Jeanette

fredag 23 januari 2009

Kajsa 1 år

Idag fyller min lilla, lilla tjej 1 år. Jag kan inte förstå att det var ett år sen jag låg där på BB och försökte knö ut den lilla bebisen. Som A-C sa när hon och hennes lille son var här i tisdags så är hon ju en liten tjej nu, inte någon bebis längre.

Tyvärr så har hon åkt på en rejäl förkylning med snor, snor, snor och feber, så hon är inte alls pigg idag. Vi myser och leker lite och tittar på tecknad film och har en massa täcken och kuddar framme. Mår hon såhär imorgon blir det inget kalas, men vi får väl äta tårta ändå. ;-)

Jag bjuder såklart på några dagsfärska bilder på födelsedagsbarnet:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Passar också på att tacka söta Johanna/Miss Spring, som skickat en underbart söt present till Kajsa - TUSEN TACK!! ♥ ♥ ♥ Jag får fota och lägga upp bild en annan dag - nu behöver lilla skruttan mig.

torsdag 22 januari 2009

♥ Doodle Factory ♥ Rainbow ♥

Do you like Doodle Factory?
Do you like colours?
Do you like to make cards?

Well, there is no doubt what to do then, is there? Join in with Doodle Factory's group at Paper Craft Planet and help us make a rainbow of monochromatic cards!

I've made two cards so far, (and I hope to have some more time this weekend so I can make MORE!) and I thought I'd share them with you:

First up is my favourite colour:

Photobucket

...and then I made another card, inspired by my longing for SPRING:

Photobucket

So, what are you waiting for? Join the rainbow!! :D

tisdag 20 januari 2009

Mer bloggodis!

Ewonne har mumsigt bloggodis, så skynda er dit om ni är sugna. Jag är i alla fall det - MASSOR. Kolla bara:

Photobucket

Vilket MUMS, va?! :D

Mycket pysslat, men...

...bara en sak som jag kan visa just nu. ;)

Detta kort ska skickas iväg med posten de närmaste dagarna. Med följer ett vinst till en tjej som tog storslam i minisnoppen.

Photobucket

Det kommer lite mer saker under de närmaste dagarna - de ska bara upp på respektive butiksblogg innan jag kan visa här, så håll er i närheten om ni är nyfikna. :D

Bloggodis hos Zarischka!

...och jag är så nyfiken på priset att jag bara MÅSTE vara med i den utlottningen!!

Kika in hos Zarischka, så förstår ni vad jag pratar om. ;D

Tiddelipom!

söndag 18 januari 2009

Hemma igen!

Trött - efter allt resande
Glad - över att få träffa familjen igen
Nöjd - med en UNDERBAR långhelg som verkligen laddade mina batterier

TACK Annika och Adam för att jag fick hälsa på er och kissarna! ♥

Nu ska jag gå och kramas lite mer med maken och sen lägga mig och läsa och sova.

Cheerio!
/Jeanette

Snart dags att åka hem...

...och det är med blandade känslor, såklart. Å ena sidan vill jag stanna kvar och umgås med Annika och Adam, pyssla, shoppa och ta en pint på puben; men å andra sidan så längtar jag så oerhört mycket efter min underbare make och min lilla gostjej! Knasigt det där, men såklart så stämmer ju ordspråket "borta bra men hemma bäst" väldigt bra på mig. Jag är en riktig hemmaråtta och trivs allra bäst hemma.

Sen är det ju så att jag har roliga saker att se fram emot i februari också - och det är ju inte så långt borta. Eftersom jag och Annika ska åka till Kolbäck på pysselträff den sista februari, så har hon tänkt att komma lite i förväg till Sverige då hon har några lediga veckor där i krokarna. Det är inte bestämt exakt när hon kommer, men eventuellt kring den 15:e, och då är det ju en knapp månad kvar bara. :D

Det roliga som är väldigt nära i tiden är ju att Kajsa fyller ett år på fredag! Tänk, jag kan inte förstå att det var ett helt år sen som man låg där på förlossningen och klämde ut den där lilla tjejen. Den där lilla tjejen som nu har blivit så stor!

Min lilla stora ettåring.

Åh, vad jag ska krama och pussa på min familj när jag kommer hem imorgon kväll. Och sen ska jag se om jag har något pysslat att uppdatera bloggen med. Kanske, kanske. Det mesta som blev gjort är dock DT-alster för Brunkullan och Cards of Maria, så det måste visas i deras respektive bloggar innan jag får visa det här. Men nånting har jag nog som jag kan visa, så håll utkik!

Nu har jag fått sällskap av den vackra, röda katten Mozart här i sängen, så nu ska jag släcka lampan och sova några timmar innan det är dags att åka till flygplatsen.

Go'natt på er!
/Jeanette

fredag 16 januari 2009

Award från Malo

Goa Malo har givit mig en award som jag blev väldigt stolt och glad över - tack för de fina orden!! ♥

Photobucket

Så här säger reglerna:
- De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
- Länka till den bloggen du fick den ifrån.
- Ge den vidare till så många andra bloggare du vill & länka till deras sidor.
- Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Jag i min tur vill ge denna awarden till:

Carin - för härliga kort precis i min smak; ögongodis som inspirerar mycket.

Annika - för att pusha henne att blogga lite mer och för att hon ska visa upp fler av sina underbara LOs och kort!

Ellinor - för att hon gör oerhört fina kort och LOs och för att jag gillar att läsa hennes blogg, även om jag är dålig på att lämna spår efter mig. ;)

Muffin - Denna kvinna är helt AMAZING; hon gör kort som är så läckra att jag bara baxnar. Är inte det värt en award så vet inte jag?!!

Rimna - Otroligt duktig scrappare; jag kan bara DRÖMMA om att göra lika snygga LOs som henne!! *avgudar*

Shoppingtur

Idag har Annika varit iväg till skolan på förmiddagen, medan jag tog en lång sovmorgon. Det var inte dumt kan jag tala om! ;D När Annika kom hem vid 12-tiden drog vi iväg till den lokala pysselaffären och shoppade lite - jag fick med mig skärblad till min Fiskars skärmaskin, ett BG paper pad 6x6 Granola *yumyum*, en embossingfolder till Cuttlebuggen (Distressed Stripes) och ett blingigt minipris till Peterlina.

Sen åkte vi ner på stan och åt lunch på Unlucky Fried Kitten, eller Kentucky Fried Chicken, som de flesta kanske kallar stället. Gott var det i alla fall och det var nog tur att vi nog var de enda som kunde svenska där vi satt, för vi pratade om matporr och diverse kanske inte så rumsrena saker. ;D Annika köpte en del saker på rea (det var rea tamigfan överallt), bland annat en superläcker festklänning för £40 och ett par vinterstövlar för £50 (hade kostat £80!). Själv köpte jag en ny liten söt plånbok i beige brunprickigt manchestertyg och en stor, härlig handväska - ajj lavv it! :D Kolla bara vad läcker den är:

Photobucket

Nu är det tepaus och lite småpyssel, sen ska vi åka och handla och Annika har en tid hos doktorn, och ikväll blir det middag hemma och sen puben! Yes, jag ska få gå på puben och dricka öööööl!!! *yey*

Nä, nu väntar grungeboarden här - better get to it, liksom! ;)

På återskrivande!
/Jeanette

Pysselhäxorna i full färd

Här kommer några bilder från vår pysselorgie hemma hos Annika i Coventry - det visar ganska bra vad vi gör... ;)

Annika letar inspiration på nätet
Photobucket

Copicsarna är med
Photobucket

En kopp te är oundviklig
Photobucket

...och GODIS! Ser ni Sticklesarna där bredvid - godis det med! ;)
Photobucket

Mozart verkar vilja vara med och pyssla
Photobucket

Nya, underbara October Afternoon-papper
Photobucket

Titta, här är jaaaag! ;D
Photobucket

Nu ska jag försöka scrappa lite, så nu blir det inget mer i bloggen för idag. Återkommer kanske imorgon med lite updates.

Kram och go'natt,
/ Jeanette

onsdag 14 januari 2009

I England!!!

Halloj allihopa!

Nu kan jag berätta att jag är hos DrAnnika i England och hälsar på - det var en surprise visit, då jag och hennes make hade smusslat lite och planerat. DOCK är vår käre doktor en väldigt nyfiken och frågvis person, som dessutom har lite innanför pannbenet; så hon hade såklart redan misstänkt att jag var på väg att hälsa på. Hon blev nog inte desto mindre glad och överraskad för det, och jag är nöjd med vår lilla surprise ändå!

Efter att Adam kommit och hämtat mig på flygplatsen i Birmingham åkte vi hem till deras hus i Coventry, och när jag hade lastat ur mina pysselsaker i matrummet - som vi nu har som pysselrum - så åkte vi iväg till den närbelägna Fish and Chips-butiken och handlade med oss mat hem. Underbart gott - en av de saker jag saknar med England är just en bra fish and chips! Husets två katter, Mozart och Wagner, fick jag dela med mig av min fisk till, så nu tror jag att jag är godkänd gäst här. ;)

Pysslet är alltså uppackat här, vi har spridit ut oss över hela matsalsbordet, och allt är upplagt för en härligt lååång pysselhelg tillsammans! Vi har börjat med tråkgörat, dvs. montera stämplar. Annika hade en hel bunt med omonterade stämpelark, och jag hade ett med mig också, så vi tyckte att vi kunde göra undan det först, för att sen få göra det roliga - PYSSLA! Eller hur?! :)

Men - fear not, my friends - jag har med mig kamera, laddare, överföringskabel och i datorn finns bildbehandlingsprogram (tack, käre make!), så jag kommer att uppdatera er med det pyssel som blir gjort här. I alla fall det som får visas på en gång - resten får ni kika in i Brunkullans eller Cards of Marias blogg för att beskåda.

Nu ska jag slå ihop datorn för en stund och ägna mig åt det underbara pysslet!

Puss å kram!
/Jeanette

tisdag 13 januari 2009

CD-fodral

Jag har länge haft detta UFO*) hängande över mig, och äntligen har jag tagit tag i det och gjort klart. Det ska packas och skickas iväg innan jag kan helt kan släppa det, men det är i alla fall färdigt nu! *yey*

Inspiration till fodralet fick jag ifrån Splitcoast Stampers samling med tutorials - där finns MASSOR med roliga saker som jag vill testa, och har ni idétorka - gå in där och kika runt under "resources"! Helt klart värt ett besök om ni vill testa något nytt.

Här kommer således kvällens lilla projekt:

Framsidan:
Photobucket

Baksidan med stängflärpen, som har en liten bit kardborre som låsanordning:
Photobucket

På CD:n finns ett stort antal bilder som jag tog i somras när familjen som ska få skivan var på besök. Speciellt barnen fick jag underbara bilder på, och jag har gått igenom alla bilder, redigerat dem efter förmåga och sen pillat lite extra med mina absoluta favoritbilder på vardera barnet. Jag hoppas och tror att den lilla "presenten" kommer att uppskattas.

Nu är det snart sovdags - jag har en del att göra imorgon, så det är nog bäst att jag går och lägger mig snart så jag orkar. ;)

G'natt och sov sött!
Kram,
Jeanette



*) Unfinished Object - term som används av en del pysslare när de menar en LO, ett kort eller annat projekt som legat länge och inte blivit färdigt. En surdeg, kan man säga, fast när det gäller pyssel så är det ju trevliga surdegar. ;)

måndag 12 januari 2009

Award igen - och igen!

Den award jag tidigare visat upp här i bloggen, har jag blivit förärad igen, och igen!!

Goa Misspyssel/Cecilia har skickat den till mig - likaså den bästaste bunny-knin man kan tänka sig!

TUSEN tack tjejer!!!
♥♥♥



Jag har också gjort ett test som jag hittade i MissPyssels blogg och här är mitt resultat:





Your Word is "Love"



You see life as possibility to form deep connections with a few people.

Relationships are the center of your world, and you always take time to bond with those you love.



You are caring and giving. You enjoy helping those you love.

And when it comes to romantic love, you feel passionately ... even in a very long term relationship.

Inkido-nyheter!

Inkido kommer snart att släppa en vårkollektion med stämplar, och jag som är svårt Inkidofan är såklart grymt nyfiken på vad de har hittat på. Om det är något så bra som senaste julkollektionen var, så kommer jag inte att bli det minsta besviken! ;D

Det är alltså en hel del nyheter på väg in från Inkido, bland annat mönstrade papper - kolla här bara, en liten sneak peek från deras blogg:

Photobucket

Dessutom så är de så generösa att de kommer att lotta ut 5 stycken nya stämplar bland de som är med och sprider ordet: "Ropen skalla - Inkido åt alla!" ;D

Spillpapperskort + altrade böcker

Nu har jag äntligen gjort klart och fotat mitt spillpapperskort som jag gjorde klart igår. Dessutom insåg jag att jag inte visat upp min adressbok och min födelsedagsbok - båda gjorde jag när Annika var här, det var hon som gav mig idén att göra dem. BIAn fick jobba när jag gjorde födelsedagsboken, men adressboken är en anteckningsbok som jag bara altrade pärmarna på och satte dit tabs.

Så - här får ni lite att kika på:

Spillpapperskort - utan mönstrade papper:

Photobucket

Adressboken:

Photobucket

Baksidan på adressboken blev såhär:

Photobucket

Födelsedagsboken - 6"x6":

Photobucket

Nu ska jag passa på att gå och duscha och fixa lite när Kajsa sover middag. I eftermiddag kommer mamma förbi och hjälper mig färga håret - det behöver sig en uppfräschning. De små gråa stråna börjar synas igen. ;D

Ha det gott i blåsten!
Kram,
Jeanette

lördag 10 januari 2009

Award från ScrapKia!

Söta ScrapKia har förärat mig med en mycket fin award:

Photobucket

Kriterierna för denna award är:

Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa! Kopiera in texten och bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare.

Själv skickar jag denna award till:

* Zarischka
* ANNAANNA
* Babsan
* Gulligullan
* Ewonne
* Carolina
* Dr.Nina
* Knorrigt

--- bloggar jag gärna återkommer till för att innehållet är så himla trevligt! ;D